Alcufer Kft.

„A felelős hulladékgazda”

Az ALCUFER Kft. 1990. március 30-án alakult meg. A társaság irányítását a cégalapító-tulajdonos Horváth Ferenc 1990-től 2005-ig végezte. Vezetése alatt a kisvállalkozás a magyar hulladékipar egyik legjelentősebb vállalkozásává vált, 2004 óta tagja az 500 legnagyobb árbevételt és adóteljesítményt felmutató magyarországi vállalkozásnak. Az alapító-tulajdonos elhunytát követően a vállalat irányítását két fia, Horváth Ferenc és Horváth Ernő vette át, akik korábban helyettes vezetőként dolgoztak a cégnél.

A vállalkozás hulladékkereskedelemmel, -feldolgozással, -hasznosítással, veszélyeshulladék-kezeléssel és -szállítással foglalkozik. Évi több mint 500 ezer tonna újrahasznosítható hulladék forgalmazásával a hulladékpiacon meghatározó szerepet tölt be. Begyűjtési területünkön, 17 telephelyen állunk partnereink rendelkezésére, valamint együttműködő vállalkozásokon keresztül további 38 városban vásárolunk fel hasznosítható hulladékokat, így begyűjtő hálózatunkat sikerült országos szintre kiterjeszteni.

340 fő állandó dolgozóval, 210 db közúti szállítóeszközzel, 105 db anyagmozgató és hulladékfeldolgozó munkagéppel, 40 db privát vasúti kocsival, 16 db környezetvédelmi hatóságok által engedélyezett, a kor színvonalának megfelelő szigeteléssel, kármentővel és ellenőrző szivárgóval ellátott veszélyeshulladék-tároló csarnokkal rendelkezünk. Gyűjtőkonténereink száma meghaladja a 3000 darabot.

Ebből több mint 600 az ICTS rendszerű szállításhoz használható gördülőkonténer, melyekhez 52 db multilift konténerszállító tehergépkocsit tudunk biztosítani. Értékesítés tekintetében hazai, osztrák, olasz, német, szlovák és szlovén felhasználók közvetlen szállítói vagyunk. 1998 óta az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer szerint működünk, az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszerünket 2001-ben tanúsították. Minden esetben a partnerek maximális kiszolgálására és a környezet megóvására törekszünk.

Alapkövetelménynek tekintjük, hogy tevékenységünk megfeleljen a jogszabályi előírásoknak és vállalt kötelezettségeinknek. Műszaki fejlesztésekkel, új beruházásokkal folyamatosan korszerűsítjük eszközeinket, alakítjuk telephelyeinket. Az EU-normákat követve a hulladékok kezelésére, feldolgozására környezetbarát eljárásokat vezettünk be.

Terveink között szerepel az újrahasznosítás arányának javítása a begyűjtött mennyiség növelésével, illetve eddig nem hasznosított hulladékok feldolgozásával és a termelés folyamatába másodnyersanyagként vagy energiaként történő visszaforgatásával. Az elektronikai hulladék üzletág társaságunk legfiatalabb és dinamikusan fejlődő üzletága. Az elektronikai hulladékok begyűjtése ipari elektronikai gyártóktól, kereskedőktől, intézményektől és a lakossági forrásokból történik.

Eszerint az elektronikai hulladékoknál a következő két nagy kategóriát különböztetjük meg a keletkezés szempontjából: ipari, gyártási elektronikai hulladékok és kereskedelmi forgalomból kivont elektronikai hulladék berendezések, eszközök.

Jelenleg 17 telephelyünkön biztosítjuk a lakossági forrásból keletkező, forgalomból kivont, leselejtezett elektronikai hulladékok célirányos begyűjtését és átvételét is.

 

web: www.alcufer.hu


   

Hírlevélre feliratkozás

E-mail: